Kako priti do festivala

Škofja LokŠkofja Loka ima odlično infrastrukturno povezavo. Letališče je blizu, je popolna avtobusna povezava, mednarodni vlak pelje skozi mestno železniško postajo in avtoceste so blizu.

Na tej strani najdete vse informacije o tem, kako priti na festival.

Z letalom

Letališče Brnik, glavno letališče Slovenije, je od festivalskega prizorišča oddaljeno le 20 km vožnje. Seveda je najlažji način, da pridete do festivala z letališča, samo s taksijem. Vendar pa obstaja tudi veliko možnosti za javni prevoz.

Najhitrejši način je, da se z avtobusom pripeljete do Kranja, tu pa prestopite na avtobus za Škofjo Loko, ki se ustavi na križišču, ki vodi do železniške postaje Kranj. Z vlakom se je mogoče pripeljati tudi proti Ljubljani, vendar se vlak ustavi na obrobju mesta, medtem ko se avtobus ustavi neposredno na vhodu v staro mestno jedro.

V primeru, da se odločite za potovanje skozi Ljubljano, se avtobus za Škofjo Loko ustavi neposredno za avtobusom do letališča.

Z avtobusom

Če potujete z avtobusom, je najbolje izstopiti na avtobusni postaji, ki je neposredno ob vhodu v staro mesto. Od tu prečkajte most in se sprehodite naravnost do druge strani starega centra. Prečkamo zebro in vstopimo v ulico ob hiši, kamor pelje ta zebra. Festival je na koncu ulice.

Iz Škofje Loke se je mogoče pripeljati tudi z avtobusom do Žirov, izstopiti pa na postajališču Podpulfrca, ki je tik pred kampom. Vendar to ni priporočljivo, saj ta avtobus vozi le nekajkrat na dan.

Z (mednarodnim) vlakom

Železniško postajo v Škofji Loki vozi mednarodni vlak med Zagrebom (HR) in Beljakom (AT). Vendar se le v smeri proti Avstriji dejansko ustavi v Škofji Loki, v nasprotni smeri je treba izstopiti že pri Kranju.

Ko prispete na železniško postajo, vzemite kateri koli avtobus, ki ustavlja na isti strani ceste kot železniška postaja, in izstopite na glavni avtobusni postaji. Od tam sledite navodilom iz oddelka za potovanje z avtobusom.

Z avtom

Najbližja avtocesta je avtocesta A2/E61 med Beljakom (AT) in Ljubljano. Na avtocesti je izvoz za Škofjo Loko jasno označen.

Ob prihodu v Škofjo Loko sledite oznakam proti Žirim. V krožišču za predorom zavijte na prvi izvoz in sledite cesti, dokler ne zagledate festivala.